Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci Deniz Yücel’in tazminat talebi ikinci kez reddedildi

Die Welt gazetesinin eski Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in “haksız ve hukuka aykırı bir şekilde tutukluluk” gerekçesiyle açtığı tazminat davasının karar duruşması bugün 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 2 milyon 980 bin TL istemiyle açılan tazminat davası ikinci kez reddedildi.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ndeki duruşmada Yücel’in avukatı Veysel Ok, müvekkilinin gözaltı süresi ve uğradığı zararın tespitini istedi.

Dava İstinaf Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi’ne taşınacak

Medyascope’a konuşan Ok, henüz gerekçeli kararın açıklanmadığını söyledi. Mahkemenin İstinaf Mahkemesi’nin kararına uymadığını belirten Ok, bundan sonraki süreçte yine İstinaf Mahkemesi’ne başvuracaklarını, yeniden ret gelmesi halinde de davayı Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacaklarını söyledi.

Deniz Yücel, Die Welt Gazetesi’nin Türkiye muhabiriyken gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. 4 yıldan 18 yıla kadar hapsi istenen Yücel, Silivri Cezaevi’nde 354 gün tutuklu kalmış, iddianamesinin hazırlandığı 16 Şubat 2018’de de tahliye edilmişti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.