Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Basın toplantısından izlenimler: Davutoğlu, partisini Babacan’dan önce kurmak istiyor

Özgür Özdemir’in izlenimleri

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP’den istifa etti. Bir süredir partisine yönelik eleştirilerde bulunan ve geçtiğimiz günlerde partiden ihracı istenen Davutoğlu, istifasını Ankara Beysukent’te bulunan çalışma ofisinde açıkladı. Yine AKP’den ihraçları istenen Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün, Abdullah Başçı, Selim Temurci ve Nedim Yamalı da Davutoğlu’nun yanındaydı.

Ahmet Davutoğlu Beysukent’teki çalışma ofisinde saat 11.00’de başlaması planlanan basın toplantısına erken gelmesine rağmen toplantı planlanan saatte gerçekleşmedi.

Davutoğlu’nun konuşma yapacağı toplantı salonundaki kürsünün arkasında ise il ve ilçelerin olmadığı, bulut şeklinde ve üstünde güneş olan bir Türkiye haritası vardı. Basın mensupları kameralarını kurduktan sonra güvenlik güçleri içeride arama yaptı. Toplantıya uluslararası medyadan da ilgi vardı.

“Beyefendi geliyor”

Basın toplantısında neler söyleyeceği merak konusu olan Ahmet Davutoğlu’nun salona yakınlaşması ile birlikte çalışma arkadaşlarının “Beyefendi geliyor” uyarıları dikkat çekiciydi. Kürsüye gelen altı kişilik ekipte hiç kadın yer almazken, ofisin genelinde de erkekler çoğunluktaydı.

Sesi titreyerek istifa etti

“AK Parti’nin vefalı tabanına veda etmiyoruz” diyen Ahmet Davutoğlu’nun istifa sözlerine yaklaşırken gözlerinin dolduğu ve sesinin titrediği görüldü. Davutoğlu, “Bu çerçevede AK Parti’nin vefakâr tabanını ülkenin her yanında omuz omuza iki seçim mücadelesi verdiği ve demokrasi tarihimizin en yüksek oyu ile birlikte büyük bir onur yaşadığı kendi genel başkanının ihraç edildiğini görme üzüntüsünden kurtarmak için yıllarca alın terimizi ve fikir emeğimizi verdiğimiz partimizden istifa ediyoruz” diyerek istifa etti. AKP’ye yaptıkları tüm uyarı ve eleştirilerin ihanet, bölücülük ve hainlik suçlamasıyla karşılandığını belirten Davutoğlu, “Bedel ödeme ile tehdit edildik” dedi. Basın toplantısından sonra soru almayan Davutoğlu “Daha çok bir araya geleceğiz, o zaman her sorunuzu cevaplayacağım” diye konuştu. Davutoğlu’na destek olmak için çalışma ofisine gelen az sayıdaki vatandaş ise istifa kararını alkışlarla karşıladı.

Kürt meselesine değinmedi

Davutoğlu yeni bir oluşum başlatmak istediklerini belirtirken kuracağı yeni partiye dair manifesto denebilecek bir metin açıkladı. Metinde Kürt meselesine dair bir yorum yapılmaması ise dikkat çekiciydi.

“Partimizi Ali Babacan’ın partisinden önce kurmak istiyoruz”

Basın toplantısından sonra soru almayan Ahmet Davutoğlu’nun ekibinden bir isim ise “Partiyi ne zaman kuracaksınız?” sorumuza “Ali Babacan’ın kurmak istediği partiden önce parti kurmak istiyoruz, bu nedenle yoğun bir çalışma içindeyiz” yanıtını verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.