Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti devam ediyor: Bir kadın öldürüldü, bir kadının faili oğlu çıktı

Erkek şiddetine maruz kalan kadınların sayısı her geçen gün artıyor. Kadınları öldürenler bazen oğulları, bazen eşleri, bazen ise hiç tanımadığı kişiler olabiliyor. Eskişehir’de yaşayan İrem Ayrancı, henüz kendisiyle yakınlığı tespit edilemeyen bir kişi tarafından öldürüldü. Bursa’da iki gün önce öldürülen Tülin Beygirci’nin failinin ise oğlu olduğu tespit edildi. 

“Pişmanım”

Eskişehir’de yaşayan 30 yaşındaki İrem Ayrancı evinde ölü bulundu. Bir süredir kendisinden haber alamayan yakınları, polis ve sağlık ekipleriyle birlikte İrem’in Ayrancı’nın evine gittiler. Çilingir yardımıyla kapıyı açan ekipler, yatak odasında kanlar içinde buldukları kaadının olay yerinde öldüğünü belirtti. Defalarca bıçaklanarak öldürülen Ayrancı’nın katilinin bulunması için soruşturma başlatıldı. 

Polisler, Ayrancı’nın öldürüldükten sonra cep telefonunun da gasp edildiğini tespit etti. Eskişehir’de faili bulmak için çalışma başlatan polis ekipleri, şüphelinin yabancı uyruklu, 23 yaşındaki İzzetullah E. olduğunu belirledi. Fail, çobanlık yaptığı iddia edilen Emirler Mahallesindeki saklandığı kulübede yakalandı.Gazetecilerin “Neden cinayeti işledin?” sorusu üzerine, “Pişmanım” diyerek cevap veren zanlı, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

“Bu mahallenin onuru var”

Bursa’da Tülin Beygirci’yi 50 bıçak darbesiyle öldüren Berke Karasu, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Beygirci iki gün önce, yalnız yaşadığı evde arkadaşları tarafından ölü bulunmuştu.

İlk incelemede 50 bıçak darbesiyle ölü bulunan Beygirci’yi öldüren kişinin üniversitede okuyan oğlu olduğu tespit edildi. Olay yerinde Beygirci’nin kanı ile yazılmış olan ve tek delil olarak kullanılan “Bu mahallenin onuru var” cümlesi, polisin faili bulmasına yardımcı oldu. Denizli’de okuyan Berke Karasu, en son bir ay önce Bursa’ya geldiğini söyledi. Fakat olay günü aldığı otobüs biletleri gösterilince suçunu itiraf etmek zorunda kaldı. Karasu, üniversiteden mezun olamadığı için annesinin yaptığı baskıya dayanamadığını, bu yüzden cinayeti işlediğini söyledi. Dolabın üzerindeki kanlı yazıyı ise hedef şaşırtmak için yazdığını öne sürdü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.