Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ile metal işkolunda toplu sözleşme süreci üzerine söyleşi: “Devletin hakem olması lazım”

Metal işkolunda 130 bin çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi (TİS) için Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ve işçi sendikaları arasındaki görüşme süreci başladı. 

Ufuk Çeri, DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ile konuştu. 

Serdaroğlu, “Devletin hakem olması lazım. İşçi-işveren arasında eğer bir uyuşmazlık varsa mutlaka burada devlet çözümleyeci ve her iki tarafı da çok fazla sıkıntıya sokmadan bir formülasyonla o işi çözmesi gereken yapıdır. Ama bizde öyle olmuyor, bizde tamamen grevler yasaklanıyor. Grev yasaklaması ne demektir? Patronun istediğini yerine getirmek demektir. Cumhurbaşkanı patronlar örgütünde ‘Sizin için biz OHAL’i uyguluyoruz’ gibi yaklaşımlar gösteriyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.