Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Üç yıldır tutuklu olan gazeteci-yazar Ahmet Altan, “kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti

Tutuklu yazar Ahmet Altan’ın, 2010’da yayınlanan “Büyük Savaş Başladı” başlıklı yazısı gerekçe gösterilerek “kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması, İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Altan, duruşmaya tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden SEGBİS ile katıldı. Altan’ın avukatı Figen Albuga Çalıkuşu, eski savcı ve CHP Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner’in şikayetiyle açılan davada, Cihaner’in şikayetinden vazgeçtiğini hatırlattı.

Mahkeme, Cihaner’in şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle “katılan” sıfatını kaldırdı. Mahkeme başkanı, savunmasını ilk duruşmada yapan Altan’a yeniden söz vermedi. Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, Altan’ın beraatına hükmetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.