Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünya Alzheimer Günü üzerine söyleşi: “Alzheimer belirtileri, hastalık ortaya çıkmadan 20 yıl önce görülebilir”

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü için gerçekleştirilen Medyascope özel yayınına katılan Alzheimer Derneği Ankara Şubesi Başkanı ve Hacettepe Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Esen Saka ile Hacettepe Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Alzheimer Derneği Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Yavuz Ayhan, Okan Yücel’in sorularını yanıtladı.

Alzheimer hastalığının nedenlerinin ve etkilerinin konuşulduğu yayında Prof. Esen Saka bu hastalıktan korunmak için zihnimizi aktif olarak kullanmanın önemine vurgu yaparken sistemik hastalıkların da zamanında tedavi edilmesi gerektiğini belirtti. Prof. Saka aynı zamanda, Alzheimer hastalığının ileride önlenebilir olabileceğini de söyledi.

Doç. Yavuz Ayhan ise yaş ilerledilçe hastalığın etkilerinin arttığını, ancak hastalığın belirtilerinin, hastalık ortaya çıkmadan yirmi sene önce bile görülebildiğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.