Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski bakanlardan Egemen Bağış Çekya Büyükelçisi oldu

Çeşitli bakanlıklara ilişkin atama kararları Resmî Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, eski bakanlardan Egemen Bağış Prag Büyükelçiliği’ne atanarak Türkiye’nin yeni Çekya Büyükelçisi oldu. Önceki Büyükelçi Ahmet Necati Bigalı merkeze alındı.

Türkiye’nin ilk Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakerecisi olan Egemen Bağış, Twitter hesabından 5 Eylül’de Çekya Başbakanı Andrej Babiş’in İstanbul ziyaretinden fotoğraflar paylaşmış ve “Çekya’yla her alanda ikili ilişkilerimizi geliştirme irademiz tamdır” demişti. 

17-25 Aralık’tan bugüne

Egemen Bağış’ın ismi, AKP’li bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar’la birlikte 17-25 Aralık 2013’teki yolsuzluk iddialarına karışmıştı. O günlerde sözkonusu bakanlara ve daha birçok isme ait olduğu iddia edilen ses kayıtları servis edilmiş, aralarında bakanların oğullarının ve Reza Zarrab’ın da olduğu 89 kişi gözaltına alınmıştı. Yaşananların ardından, o dönem AB Bakanı olan Egemen Bağış görevden alındı. İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da görevlerinden istifa etti. Dört bakanın Yüce Divan’a gönderilmesi için Meclis’te oylama yapıldı, ancak teklif oyçokluğuyla reddedildi. 

Egemen Bağış, yaşananlardan sonra 2015 yılındaki genel seçimlerde bir daha milletvekili adayı olmadı. Deutsche Welle Türkçe’den Tunca Öğreten’in haberine göre Bağış, 2017-2018 yıllarında İstanbul Ticaret Üniversitesi mütevelli heyeti üyeleri arasında yer aldı ve 2018 yılından itibaren İstanbul Aydın Üniversitesi Batı Araştırmaları Merkezi ve Batı Platformu Başkanlığı görevini yürüttü. Bağış aynı zamanda, Kıbrıs’ta kuruluş aşamasındaki Uluslararası Aydın Üniversitesi’nin kurucu mütevelli heyeti üyesi. Habere göre Egemen Bağış, 2016’nın Aralık ayında kurulan Abacus Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı adlı bir şirketin de ortağı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.