Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kendini yakan İranlı kadının anısına futbol maçı: “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz”

Haber: Büşra Cebeci – Fatima Çelik / Kamera-kurgu: Büşra Cebeci

İran’da maç izlemek için stadyuma girmeye çalıştığı gerekçesiyle hapse mahkum edilmesine tepki olarak kendini ateşe vererek intihar eden Seher Hudayari için kadınlar, İstanbul’da futbol maçında bir araya geldi. Akdeniz Nurçelikspor ile Ozanlar Gücü Spor kadın futbol takımları, Küçükçekmece Belediyesi Kemal Aktaş Stadı’nda Dilek Kaya hakemliğinde karşı karşıya geldi. Takımlar, bu özel futbol maçını, desteklediği takımın forma rengi nedeniyle “Mavi kız” olarak anılan Hudayari nezdinde yok sayılan ve görmezden gelinen tüm kadınlar için oynadı. Karşılaşmayı izleyenler arasında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da vardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.