Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız ile bilimin popülerleşmesi üzerine: “Bilgiye ulaşmak çok kolay ama sorgulamayı öğrenmek gerekiyor”

Çalışmalarını Amerikan Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi NASA‘da sürdüren Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Medyascope’ta Betül Başak‘ın konuğu oldu. Bilimin halka ulaşması ve gençlere hitap edebilmesi için popülerleşmesinin önemli olduğunu söyleyen Yıldız, Türkiye’deki gençlerde önemli bir potansiyel bulunduğunu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, eğitim sisteminin gençlere öğrendiklerini sorgulamayı öğretmesi gerektiğinin altını çizdi.

Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, sosyal medyanın bilimin popülerleşmesinde çok önemli bir rolü olduğunu, bilim insanlarının bildiklerini halkın anlayabileceği şekilde anlatmasının, bilimin gelişmesi için önem taşıdığını söyledi. Özellikle gençlerin, bilgiye ulaşmasının artık çok kolay olduğunu belirten Yıldız, doğru bilginin ayırt edilebilmesi, komplo teorilerine inanılmaması için okullarda gençlere sorgulamanın öğretilmesi gerektiğini vurguladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.