Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (11): “Temel Karamollaoğlu bize nafaka için önce veri analizi yapılması gerektiğini söyledi”

Berrin Sönmez bu haftaki programında aile arabuluculuğuna ve nafakaya dair görüşlerini anlattı. Sönmez arabuluculuğun önemli olduğunu vurguladı ancak şiddet sözkonusuysa arabuluculuğun uygulanamayacağını belirtti.

Nafaka Hakkı Kadın Platformu olarak Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşmelerinden bahseden Berrin Sönmez, arabuluculuğun şiddet varsa uygulanamayacağına dair görüşlerine Karamollaoğlu’nun da destek verdiğini söyledi. Nafaka konusunda ise Sönmez, Karamollaoğlu’nun kendilerine “Nafaka için önce veri analizi yapılmalı” dediğini aktardı ve iyi bir görüşme gerçekleştiğini anlattı.

Şiddetin sadece fiziksel olmadığını, duygusal ve ekonomik boyutu olduğunu belirten Sönmez, Yargı Reformu’nda buna yönelik adımlar atılması için siyasi partilerle işbirliği yapacaklarını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.