Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile AKOM’da: “470 olan toplanma alanı 77’ye düştü, kafamızı kuma gömmeyeceğiz”

İstanbul’da dün meydana gelen 5.7’lik depremin yankıları sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bugün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) bir araya geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bu sabah İBB Lojistik Destek Merkezi’ni ziyaret ederken, burada 300 bini aşkın İstanbullu’ya yetecek malzemenin olduğunu söylemişti. İmamoğlu öğleden sonra da Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile bir araya geldi. 20 yıldır hep konuşulan depremle ilgili çok da fazla hazırlıklı olunmadığını vurgulayan İmamoğlu, “Kasım ayında yapacağımız deprem çalıştayında, tüm paydaşları katarak yol haritamızı da paylaşacağız. 470’ten 77 toplanma alanı kalmıştır. 2859 adet AFAD’ın tespit ettiği alandan bahsediliyor. Ne yazık ki bu alanların çoğu tanıma uymuyor. Biz kafamızı kuma gömecek durumda değiliz” dedi.

Deprem vergileri nereye gitti?

İmamoğlu’nun ardından söz alan Kılıçdaroğlu ise “1999’da 20 bine yakın yurttaşımız hayatını kaybetti. Deprem vergileriyle yaralar sarılacaktı, her bölge depreme dayanıklı hale gelecekti. Ne oldu o deprem vergileri, nereye gitti? Devleti yöneten insanların geleceği görmesi lazım. 20 yıldır hâlâ başladığımız noktadayız. 17 yıldır ülkeyi yönetenlerin hesabını vermesi lazım” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.