Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu, olası büyük depremde İstanbul halkına destek verecek lojistik merkezini tanıttı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’ye bağlı lojistik destek merkezini ziyaret etti. Olası bir afet durumunda bu merkez üzerinden binlerce İstanbullu’ya yardım edileceğini söyleyen İmamoğlu, ziyaretinde gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın başkanlığında, vali ve bakanların da katıldığı toplantıya davet edilip edilmediği sorulan İmamoğlu, “Genel sekreter yardımcımız orada” dedi.

Dün İstanbul’da yaşanan depremlerin yol açtığı tartışmalar devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, bugün de İstanbullular’a olası bir afet anında destek vermeyi amaçlayan, aynı zamanda İBB’ye ait tesislere de ürün çıkaran Eyüp’teki İBB Lojistik Destek Merkezi’ni ziyaret etti. Burada hem soğuk hava-su depolarını hem mutfağı hem de her türlü ihtimale karşı hazır bekletilen TIR’ları gezen İmamoğlu, “Bu merkezin özelliklerini İstanbul halkıyla paylaşmak istedim. Afet durumunda acil ihtiyaçlarını karşılayabilecek böyle bir merkez olduğunu bilsinler istedim. Bir aracımız beş bin adet ekmek çıkartabiliyor tek başına. Sahra mutfağımız 30 bin kişiye, bir diğer TIR’ımız da sekiz bin insana yemek çıkarabilecek kapasiteye sahip” dedi.

Dün de buradaki ekiplerin, depremden dolayı geceyi dışarıda geçiren insanlara yardım ettiğin dile getiren İmamoğlu, “Gönül isterdi ki İstanbul olarak depreme daha hazırlıklıyız diyebilelim. Ancak durum böyle değil” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.