Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, İstanbul’da dün meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremin ardından Kandilli Rasathanesi’nde basın toplantısı düzenledi. Özener açıklamasını yaptığı sırada bir deprem daha meydana geldi ve rasathanede sirenler çaldı.
Açıklamasında, depremin ne zaman olacağının bilinemeyeceğini söyleyen Özener, “Depremleri takip ediyoruz. Deprem aktivitelerin nereye doğru kaydığını ve ne ifade ettiğini çok yakından takip ediyoruz. Öncelikle Türkiye’nin deprem ülkesi olduğunu kabul etmemiz lazım. Bu gerçeği kabul ederken psikolojimizi de bozmamız gerekiyor. Bilemediğimiz tek şey depremin zamanı” dedi.
“Depremin kaç büyüklüğünde olacağı ve ne zaman olacağı veya olmayacağı konusu halk önünde tartışılmamalı” diyen Özener sözlerini şöyle sürdürdü: “Enerji birikiyor ve çıkacak. Bir sona doğru yaklaşıyoruz ama ne zaman olacağını bilmemiz mümkün değil. Vatandaşlarımızın ‘şu saatte olacak, şu gün olacak’ gibi konuları gündemlerinden çıkarıp deprem bilincinde yaşaması gerekiyor.”
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.