Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: “AKP’nin Suriye’de çözüm için Vaşington’a, Moskova’ya gitmesine gerek yok, çözüm burada”

CHP’nin Suriye sorununun çözümü için uluslararası düzeyde sürdürülen çalışmalara katkı sağlamak amacıyla düzenlediği “Suriye’de Barışa Açılan Kapı” başlıklı Uluslararası Suriye Konferansı‘nda Ankara-Şam diyaloğunun yedi yıldır kopuk olmasından kaynaklanan sorunlara dikkat çekildi. CHP genel başkan yardımcıları Ünal Çeviköz ve Veli Ağbaba tarafından organize edilen ve açılışında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da birer konuşma yaptığı konferansa Rusya’dan, ABD’den, İran’dan, Irak’tan, Suriye’den temsilciler, Türkiye’den akademisyen ve STK’lar, gazeteciler ve uzmanlar konuşmacı olarak katıldı. Suriye sorununun mültecilerden güvenlik sorununa tüm veçheleri ile tartışıldığı konferansın amacını Medyascope’a anlatan Veli Ağbaba, davet etmelerine rağmen AKP’den katılım olmamasını iktidar açısından bir kayıp olarak değerlendirdi, sorunların çözümü için iktidarın da faydalanabileceği bir zemin yarattıklarını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.