Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Topkapı’daki İETT Garajı, park ve afet toplanma alanı olarak düzenlenecek

İstanbul’da art arda meydana gelen depremler, kentin depreme ne kadar hazırlıklı olduğu sorusunu bir kez daha gündeme getirdi. Perşembe günü yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da onbinlerce toplanma alanı olduğunu söylerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu dün yaptığı açıklamada, 17 Ağustos 1999 depreminin ardından sayıları 470’i geçen toplanma alanlarından bugün İstanbul’da sadece 77 tane kaldığını belirtmişti.

Bu tartışmanın ardından, daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oybirliğiyle geçen karar sonucu Topkapı’daki İETT Garajı’nın park ve afet toplanma alanına dönüştürüleceği duyuruldu. İBB TV’de yer alan bilgilere göre 17 bin 567 metrekarelik alan yeşil alan olarak düzenlenecek ve alanda yeraltına da bir kapalı otopark yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.