Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Esenler Otogarı’nda onarım çalışmaları başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) temmuz ayında İBB Meclis toplantısından çıkan karar neticesinde devraldığı Esenler Otogarı’nın otopark bölümünde onarım çalışmaları geçen perşembe günü başladı. Otogarın en alt katında devam eden çalışmalarda hizmet dışı kullanılan alanlar yıkılırken, depoların olduğu bölge temizleniyor.

Çalışmalarla ilgili İBB Ulaşım Daire Başkanı Taylan Engin, “Etap etap bir plan ve önceden duyurular yapıldı. Otogarın alt katlarını yıkıyoruz, temizliğini yapıyoruz, aydınlatmasını yapıyoruz ve daha güvenli hale getiriyoruz” dedi.

Engin’in de belirttiği gibi yıkımın ardından bu alanlar aydınlatılacak. Ayrıca İstanbullular’ın yararlanacağı otopark içinde sosyal alanlar da yer alacak. Otoparkın İSPARK’a devredilmesi ve buradaki onarım çalışmaları konusunda birçok kişi ve firma memnuniyetini dile getirirken otogarda alt katlarda depoları bulunan esnaf ise şikayetçi.

17 yıldır otogarda esnaflık yapan Ergün Kapçak, “Böyle bir şey görmedim. Burada esnaflık yapıyordum. Kimsenin bilgisi olmadan perşembe günü 10.30’da karar alındı, 11.30’da yıkıma gelindi. Haber verilmedi. Çoğu tamirci esnafın mallarını almasına dahi izin verilmedi” derken üç deposunun yıkıldığını söyleyen Ökkeş Kireşçi, “Depolarımda yedek parçalar vardı. Çok fazla malım da vardı içinde. ‘Burayı boşaltın’ dediler. Başka bir yere de taşımıyorlar” diye konuştu.

Otogarda esnaflık yapan Ökkeş Kireşçi ve Ergün Kapçak, yıkım çalışmalarından haberdar edilmediklerini söylüyor.

Esenler Otogarı’nın en alt katında bulunan ve yıkılan depoların sözleşmesi bulunmuyor. Bu duruma dikkat çeken bir kısım esnaf belediyenin haklı olduğunu, buraları depo olarak kullanılarak hata yapıldığını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.