Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Son depremde zarar gören İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tahliye ediliyor

İstanbul Valiliği, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin tahliye edilmesine karar verdi. Çapa Tıp Fakültesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi hakkında ise performans analizleri neticesinde bir karara varılacak.

İstanbul’da son dönemde yaşanan depremlerin ardından hasarlı okul binaları tartışma konusu olmuştu. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yerleşkelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından görevlendirilen teknik ekipler tarafından ön tespitler gerçekleştirildi.

Bunun sonucunda İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi‘nde (Çapa Yerleşkesi) deprem kaynaklı yapısal hasara rastlanılmadığı belirtildi. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde bulunan yedi binada yapılan inceleme sonucunda ise binaların tahliyesine karar verildi.

Diş Hekimliği Fakültesi’nde bulunan binalarda kolonların rutubete bağlı korozyona uğradığı, beton dökülmelerinin oluştuğu, kolonlarda hem deprem hem de fiziki şartlardan kaynaklı önemli yapısal hasarlar olduğu vurgulandı.

Bu yerleşkelerin dışında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde 13 binada yapısal hasar bulunmadığı, Kardiyoloji Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Veteriner Fakültesi binalarının ise az hasarlı olduğu tespit edildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, binaların yapım yılı ve kullanım amacı da dikkate alınarak yapılacak performans analizleri neticesine göre hareket edileceği açıklandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.