Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tottenham’a dört gol atarak sahayı dar eden Serge Gnabry’nin hikayesi

Şampiyonlar Ligi’nin 1 Ekim Salı gecesi oynanan grup maçlarından biri de Bayern Münih ve son finalistlerden Tottenham Hotspur arasındaydı. Karşılaşmayı Alman ekibi, deplasmanda 7-2’lik skorla kazandı. Karşılaşmada yıldızlaşan oyuncu ise dört gol bir asist ile oynayan 24 yaşındaki Serge Gnabry’di.

Peki kimdir bu Serge Gnabry?

Serge Gnabry’in babası Jean Harmani Fildişi Sahilleri vatandaşı. Almanya’ya gelirken Harmani’nin kafasındaki düşünce “dil öğrenip, ülkesinde dil dersleri vermek”ti. Fakat Almanya’da Birgit’le tanışan Jean Harmani, ülkesine dönme fikrinden vazgeçerek Birgit’le evlendi.

Bir göçmen babanın çocuğu olarak 1995 yılında dünyaya gelen Serge, çocukluğunda futboldan çok atletizme meraklıydı. Usain Bolt’a özenen Serge, sprinter olmak için çalışmalara başladı. Fakat çalışmaların zorluğu onu futbola yöneltti.

Henüz 4 yaşındayken Almanya’nın yerel takımlarından olan TSV Weissach’ta kariyerine başlayan Serge, yaşıtlarına göre başarılı olarak görüldüğü için birçok kulüpte oynama şansı yakaladı. Henüz altı yaşındayken kapağı Stuttgart kulübünün altyapısına attı.

15 yaşında Arsenal’e

10 yaşında taraftar olarak gittiği bir turnuvada Mesut Özil’le tanışan Serge, o anı “Özil turnuvadaki en iyi oyuncuydu ve onunla bir fotoğraf çekildim” diyerek anlatıyor. Serge, Stuttgart’ta daha disiplinli ve kararlı bir performans sergiledi. Bu performansı İngiliz devi Arsenal’in onu fark etmesini sağladı. 2010 yılında 100 bin pound karşılığında kırmızı-beyazlıların yolunu tuttu.

Serge Gnabry, Arsenal’de gösterdiği performansla teknik ekibin dikkatini çekmeyi başardı. Bu performansı onun 18 yaşında Arsenal’in A takımında düzenli forma giyme şansını yakalamasına neden oldu. 17 yaşındayken Premier Lig’de sahaya çıkan en genç ikinci futbolcu oldu.

2013-2014 yıllarında Arsenal’de gösterdiği başarılı performansla 2013 Altın Çocuk Ödülü’nü alan Serge, ardından İngiliz ekibiyle beş yıllık yeni bir sözleşme imzaladı.

“Altın Çocuk” Almanya’ya dönüyor

En iyi yılının ardından sakatlanan Serge, bir yıl futboldan uzak kaldı. Geri döndüğündeyse Arsenal’de isteneni veremedi ve West Bromwich Albion‘a kiralandı. Burada da takımına bir sezon katkı sağlayan Serge, 2016 yılında doğduğu ülkenin takımı Werder Bremen’le sözleşme imzaladı.

Gnabry için Werder Bremen macerası bir dönüm noktası oldu. Üstün hızı, bitiriciliği ile takımının vazgeçilmezleri arasında gösterilen Serge’e takım arkadaşları “Turbo” lakabını taktı.

2016 Yaz Olimpiyatları’nda Almanya Olimpik Milli Futbol Takımı’nın aldığı gümüş madalyaya büyük katkı sağlayan Serge, böylelikle adını dünyaya duyurdu. Ardından 2017 yılında U21 Avrupa Şampiyonası’nın da Almaya tarafından kazanılması Gnabry’nin tekrar büyük kulüpler tarafından fark edilmesini sağladı.

Yükselen performansı Alman devi Bayern Münih‘in de dikkatini çekti. 2017 yılında 15 milyon euro karşılığında bonservisi alındı. Bir yıl Hoffenheim’da kiralık olarak forma giydikten sonra Bavyera ekibine geri dönen Serge, her zaman yükselişteki performansını dün oynanan Tottenham maçında da gösterdi. Ve futbol gündeminin tepesine oturdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler