Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Kemal Kirişçi ile söyleşi: “Suriyeli sığınmacılar için uluslararası camia ile yapıcı bir şekilde çalışmak gerekiyor, Türkiye’nin siyasi olarak aldığı konum bunu zorlaştırıyor”

Türkiye’de bir arada yaşadığımız 3 milyon 600 bin Suriyeli, kamuoyu anketlerine göre Türkiye’nin en yakıcı üçüncü sorunu. 2012’de hükümetin açık kapı politikasıyla davet edilen Suriyeliler için bugün yine devletin en üst makamlarından geri gönderilebileceklerine dair açıklamalar yapılıyor. Temmuz ayında yapılan bir ankete göre, Türkiye nüfusunun yüzde 82’si de Suriyeliler’in geri gönderilmesini destekliyor. Bu yayında Brookings Enstitüsü uzmanlarından, Türkiye programı direktörü ve TÜSİAD kıdemli araştırmacısı, uluslararası ilişkiler profesörü Kemal Kirişçi ile, aynı isimli makalesinden yola çıkarak Suriyeliler’i topluma entegre edip iş vermenin geri göndermekten neden daha gerçekçi olduğunu konuştuk.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.