Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği 2014 yılından bu yana emeklilik haklarıyla tazminatlarını alamadıkları için Ankara’ya yürüyen maden işçileri Manisa’da jandarma tarafından engellendi

Beş yıldır tazminatları ve emeklilik hakları verilmeyen Soma maden işçilerinin Ankara yürüyüşü başladı. Bağımsız Maden-İş sendikasının desteğiyle gerçekleştirilen yürüyüş öncesinde işçiler sendika binası önünde bir araya geldi. Sendika yetkilileri burada Medyascope’a yürüyüşlerinin amacını anlattı. Yürüyüş Soma Cengiz Topel Meydanı’nda yapılan basın açıklamasıyla başladı.

Konuşmaların ardından işçiler 301 madencinin defnedildiği mezarlığa doğru yürüyüşe geçti. Mezarlık çıkışında jandarma, Ankara yürüyüşünü bitirmelerini aksi takdirde müdahale edeceğini söyledi.

İşçiler anayasal haklarını kullandıklarını söyleyerek yürüyüşe devam etti. Manisa Kırkağaç girişinde jandarma tarafından önleri kesilen işçilerin yürümesi engellendi.İşçiler jandarma barikatına karşı oturma eylemine geçti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.