Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ermeni müzisyen ve müzikolog Gomidas, 150’nci yaş gününde “Sabahın Aydınlık Sesi” konseriyle anıldı

Ermeni din adamı, müzisyen ve müzikolog Gomidas Vartabed, 150’nci yaş gününde, “Sabahın Aydınlık Sesi” konseriyle anıldı.

Anadolu Kültür, Kalan Müzik ve GORKİ işbirliği ile, Cemal Reşit Rey Salonu’nda gerçekleşen etkinlik Gomidas’ın fotoğraflarının bulunduğu sergi ile başladı. 
Gomidas’ın sesiyle oluşturulmuş bir kısa film gösteriminin ardından başlayan konserde, Lusavoriç Çocuk Korosu, Pervin Chakar, Ertan Tekin, İklim Tamkan, Ara Dinkjian, Ari Hergel, Karatzayn Quartet, Aytekin Ataş, Burcu Yıldız, Şevval Sam, Vomank, Kevork Tovityan, Levon Eroyan, Aynur Doğan, Zulal Trio, Teni Apelian, Anais Tekerian, Yeraz Markarian ve GOGHİT Gomidas’ın eserlerini seslendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.