Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye’ye olası operasyon – Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham: Türkiye Suriye’nin kuzeyine girerse, Kongre’nin ‘cehennemden çıkma’ yaptırımlarıyla karşılaşır”

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’nin kuzeydoğusunda Türkiye’nin operasyon yapmaya hazırlandığı bölgelerdeki Amerikan askerlerini çekme kararına en çok tepki gösteren isimlerden biri olan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham bugün yine Türkiye’ye yüklendi. Graham, Türkiye’nin harekat planlarını hayata geçirmesi Kongre’nin “cehennemden çıkma” yaptırımlarıyla karşı karşıya kalacağını söyledi.

Başkan Trump’ın Kongre’deki yakın destekçilerinden olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçen ay New York’ta kabul edildikten sonra Türkiye’nin S-400 alımı nedeniyle çıkarıldığı F-35 programına geri alınması gerektiğini söyleyen Graham, bugün Twitter’da “Türkiye Suriye’nin kuzeyine girerse, bu adımı -Kongre’nin- cehennemden gelme yaptırımları takip edecektir. Kapsamlı, derin ve yıkıcı yaptırımlar…” diye yazdı.

Graham dün de Fox News’da katıldığı programda ve yine sosyal medyadan paylaştığı mesajlarda hem Başkan Trump’ı eleştirmiş, hem de Türkiye’ye yaptırım tehdidinde bulunmuştu.

Graham “Kürtleri terk ederek en tehlikeli mesajı, Amerika’nın güvenilmez bir müttefik olduğu mesajını verdik. Türkiye’nin Suriye’yi işgal etmesi halinde iki partinin desteklediği yaptırımları sunacağız ve Kürt güçlere saldırmaları halinde NATO üyeliğinin askıya alınması çağrısında bulunacağız” demişti.

Graham dünkü sosyal medya paylaşımlarından birinde, “meşru ulusal güvenlik kaygıları konusunda Türkiye ile beraber çalışmak için çaba gösterdim. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı Suriye’yi işgal tehdidini bu çabalara karşı saygısız bir tutum ve ABD ile Türkiye arasındaki gerginliğin tırmandırılması olarak görüyorum” diye yazmıştı.

(Soldan sağa) Lindsey Graham, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu.

Senatör Graham, 22 Eylül’de New York’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra “Türkiye sadece Suriye için değil tüm bölge açısından önemli. Ayrıca, Türkiye’yi F-35 programına geri kazandırmanın önemli olduğu kanaatindeyim. Belki, Türkiye ile serbest ticaret anlaşması bile olabilir” açıklaması yapmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.