Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – Erdoğan: “TSK Suriye Milli Ordusu’yla birlikte Suriye’nin kuzeyinde Barış Pınarı Harekâtı’nı başlatmıştır”

Türkiye’nin uzun süredir gerçekleştireceğini dile getirdiği Fırat’ın doğusuna yönelik harekât başladı. “Barış Pınarı” adı verilen harekâta başlandığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir Twitter mesajıyla duyurdu. Erdoğan mesajında şunları dile getirdi:

“Türk Silahlı Kuvvetleri’miz Suriye Milli Ordusu’yla birlikte Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı #BarışPınarıHarekâtı’nı başlatmıştır. 
Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir.

Barış Pınarı Harekâtı ile ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz. Oluşturacağımız güvenli bölge sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruyacak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtaracağız.”

Erdoğan, operasyonun başladığını İngilizce atılan tweet’lerle de duyurdu:

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), harekâtın saat 16.00’da başladığını duyurdu:

Hudutlarımızın güvenliğini sağlamak, sınırlarımızın güneyinde bir terör koridoru oluşturulmasını engellemek, DEAŞ ve PKK/KCK/PYD-YPG başta olmak üzere milli güvenliğimize tehdit oluşturan terör örgütleri ve teröristleri etkisiz hale getirmek, yerinden edilmiş Suriyelilerin evlerine ve topraklarına dönüşleri için uygun şartları sağlamak maksadıyla Barış Pınarı Harekâtı saat 16.00’da uygulanmaya başlamıştır.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Twitter üzerinden bir açıklama yaparak operasyona dair bilgi verdi. Çavuşoğlu harekatın Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına uygun olarak yürütüldüğünü vurguladı:

CHP’den de operasyona destek geldi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Twitter üzerinden “Dualarımız kahraman askerlerimiz için” diye yazdı.

MHP lideri Bahçeli: “ABD Başkanı’nın gelgitleri, tehdit dolu ifadeleri, itibar ve değeri olmayan zorba yaklaşımlar olarak anılacaktır

MHP de operasyona tam destek verdiğini açıkladı. Devlet Bahçeli adına yapılan açıklamada “Türkiye Cumhuriyeti, saat 16.00 itibariyle başlayan Barış Pınarı Harekatıyla bekasını ve milli varlığını çok ciddi şekilde tehdit eden hain ve bölücü örgütleri yuvalandığı ve saklandığı coğrafi alanlarda etkisiz hale getirmek için kutlu bir sefere çıkmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi Barış Pınarı Harekatı’nın yürekten ve tam bir destekle arkasında ve yanındadır. ABD Başkanı’nın gelgitleri, tehdit dolu ifadeleri, aba altından sopa gösteren açıklamaları hiçbir şart altında itibar ve değeri olmayan zorba yaklaşımlar olarak anılacaktır” denildi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener’den de operasyona destek tweet’i geldi:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.