Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – Beyaz Saray’dan Trump adına açıklama: “Bu harekâtın ‘iyi fikir’ olmadığını açıkça belirttik”

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump adına Türkiye’nin “Barış Pınarı Harekâtı” ile ilgili yazılı bir açıklama yayınladı. Metinde ABD’nin harekâtı onaylamadığı ve Türkiye’ye böyle bir operasyon düzenlemesinin “iyi fikir” olmadığının da açıkça belirtildiği kaydediliyor. “ABD Başkanı Donald J. Trump’tan açıklama” başlıklı metin şöyle:

“Bu sabah bir NATO üyesi olan Türkiye Suriye’yi işgal etti. ABD bu saldırıyı onaylamıyor ve Türkiye’ye böyle bir operasyon düzenlemesinin iyi fikir olmadığı da açıkça iletilmiştir. Bölgede Amerikan askeri bulunmuyor. Siyaset sahnesine girdiğim ilk günden beri bu sonsuz, anlamsız -özellikle de ABD’nin çıkarlarına hizmet etmeyen- savaşları savaşmak istemediğimi açıkça belirttim. Türkiye sivilleri, Hıristiyanlar da dahil dini azınlıkları korumakla ve insani kriz yaşanmamasını sağlamayı taahhüt etmiştir. Bu taahhütlerini yerine getirmelerini bekliyoruz. Ayrıca artık Türkiye yakalanmış olan IŞİD’lilerin hapiste kalmaya devam etmelerini ve IŞİD’in hiçbir şekilde ya da formda yeniden canlanmayacağını garanti etmekten de sorumludur. Türkiye’nin tüm taahhütlerine bağlı kalmasını bekliyoruz ve durumu yakından takip etmeyi sürdüreceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.