Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haydarpaşa ve Sirkeci garlarıyla ilgili ihale, İBB çağrılmadan Hezarfen Danışmanlık şirketine verildi

Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının bir bölümünün 15 yıllığına kiralanmasıyla ilgili ihale İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bildirilmeden yapılan toplantı sonucu Hezarfen Danışmanlık şirketine verildi. 17.00 sıralarında yapılan toplantıya Hezarfen şirketinin yetkilileri çağrılırken İBB’ye haber verilmedi.

İBB’nin ihaleden elenmesinin sebebi olarak ise şartnameye göre zorunluluk olmadığı halde dört belediye şirketinin de ayrı ayrı iş deneyim belgesinin olmaması, ihale belgesinde İBB’nin “müşterek ve müteselsilen” yerine “ortaklaşa ve birlikte” yazması gösterildi.

“Bizden habersiz verdiler, gereğini yapacağız”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yaptığı canlı yayında “Bu akşamüstü 17.00 sularında bizim haberdar edilmediğimiz bir toplantıda içeride kim olduğu belli olmayan, daha düne kadar İBB’nin çalışanı olan, geçmişte de bir vakfın genel müdürlüğünü yapmış şahsa ait olan bir şirkete İstanbul’un en kıymetli Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının arka planındaki alanlar 350 bin TL bedelle, sözümona bahaneyle bizim ihaleye girmemizi engelleyerek bizden habersiz verildi. Kınıyorum ve gereğini yapacağımı söylüyorum” dedi.

“15 günde ne değişti?”

İmamoğlu ayrıca, “15 gün önce bizi aynı şartlarla ihaleye kattılar, 15 günde ne değiştiyse değiştirdiler. 16 milyonun hakkını öyle bir arayacağım ki siz de göreceksiniz. Tüm hukuki yollara başvuracağız. Bu konuda kılını kıpırdatmayan bakana da sesleniyorum. 16 milyon insan müsaade etmediği sürece o alana kimse giremez. Hakkımızı arayacağız” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.