Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – Suriye’nin kuzeyindeki Amerikan askerleri üslerini terk ederek Irak’a doğru yola çıktı

Suriye’nin kuzeyindeki Amerikan askerleri, ABD Başkanı Donald Trump’ın çekilme kararı doğrultusunda üslerini boşaltmaya başladı. CNN Amerikan askeri personeli ile ekipmanlarını taşıyan yüzlerce kamyonun, Irak’a doğru yola çıkmak üzere Haseke civarında toplandığını duyurdu.

Lübnan merkezli El Mayadin televizyonu da pazar günü (20 Ekim) itibarıyla Halep ve Rakka’da Amerikan askeri kalmadığını bildirdi.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper daha önce, Suriye’den ayrılacak 1000 kadar Amerikan askerinin Irak’ın batısına yerleştirilmesinin planlandığını açıklamıştı. Taliban ile barış görüşmelerinin yeniden başlatılması amacıyla gittiği Afganistan’da konuşan Esper, sözkonusu askerlerin “Irak’ı savunmaya ve IŞİD’in bu bölgede yeniden canlanmasını engellemeye” katkıda bulunacağını söylemiş, çekilme sürecinin tamamlanmasının ise haftalar alabileceğini belirtmişti.

ABD Başkanı Donald Trump ise geçen hafta Suriye’nin kuzeyindeki askerler için “Evlerine geri dönecekler” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.