Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eskişehir’de metal işçilerine polis müdahalesi: 29 işçi gözaltında, sendika başkanı Adnan Serdaroğlu ve çok sayıda işçi hastaneye kaldırıldı

Eskişehir’den Ankara’ya yürümek isteyen Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçilere polis müdahale etti. Çok sayıda işçi gözaltına alındı.

Eskişehir’de, Zeytinoğlu Grubu bünyesindeki Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makine’de çalışan yaklaşık 500 işçi, fabrikalarda üretimin durması ve dört aydır maaşlarını alamadıkları için Ankara’ya yürüyüş başlatmak istedi.

Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin yürüyüş öncesi yapacakları basın açıklamasına polis müdahale etti. 29 işçi gözaltına alındı.  Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve çok sayıda işçi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. 


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.