Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu: “Önde yürümek için bir kadına omuz atılması tek kelimeyle nezaketsizliktir, çirkindir”

AKP Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Adnan Menderes Üniversitesi’nde bir törene katılan eski başbakanlardan AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım‘ın yanında yürümek için, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu‘nu ittirdi. Görüntüler sosyal medyaya yansıyınca, Savaş’a tepki yağdı. Medyascope olayla ilgili olarak Çerçioğlu ile görüştü.

31 Mart Yerel Seçimlerinde yarışı kaybettiği rakibi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu’nu ittirince gündeme oturan AKP Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın bu hamlesi sosyal medyada günün en çok konuşulanlarından.

Adnan Menderes Üniversitesi’nin 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni, eski Başbakan ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın katılımıyla yapıldı. Yıldırım’ı karşılamaya gelenler arasında CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da vardı. AKP’li Mustafa Savaş, Binali Yıldırım’ın yanında yürüyebilmek için Çerçioğlu’nu ittirirken kameralara yakalanınca gündem oldu.

“Bırakın bir kadın başkanı, bir kadını omuz atarak itelemek kadar nezaket dışı bir şey olamaz”

Medyascope, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu’na ulaştı ve olayla ilgili ne düşündüğünü sordu. Çerçioğlu, Savaş’ın davranışını “nezaketsizlik” olarak değerlendirdi. 

Çerçioğlu, tören öncesinde Binali Yıldırım ile beraber üniversitenin kampüsünde yürüdüğünü ve o esnada sol omzuna birisinin vurduğunu söyledi: 
“Ben bu esnada sağ tarafa doğru itelendim. Sol tarafıma dönüp baktığımda Aydın Milletvekili Sayın Mustafa Savaş’ın olduğunu gördüm. Gerçekten önde yürümek için bırakın bir kadın belediye başkanını, bir kadını omuz atarak itelemek kadar nezaket dışı bir şey sözkonusu olamaz. Gerçekten çok kötü bir hareketti.”  

Savaş Twitter’dan açıklama yaptı

Olay büyüyünce, Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Twitter hesabından şunları yazdı: “Protokol heyetine arkadan yetişmek üzere hızlı adımlarla yürürken Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza arkadan seslenerek yer vermesi hususunda ricada bulunduğum ve bunun akabinde kendilerinin de hızlı bir şekilde yana doğru çekilerek bana yer verdiği hususu açıkça görülecektir. Basında ve sosyal medyada yer bulan bütün bu iddiaların yalan olduğunu en iyi bilen kişi de Sayın Özlem Çerçioğlu’dur.”

https://twitter.com/aydinmsavas/status/1187654576637403138?s=20

Çerçioğlu, Mustafa Savaş’ın bu açıklamasına karşılık, “Görüntüler ortada, maalesef sayın vekil doğruyu söylemiyor. Herhangi bir kadın bir siyasetçiyle yan yana yürüme esnasında bir siyasetçinin gelip bir kadına omuz atarak itelemesi kadar kötü bir şey olamaz. Bugün bunu Avrupa toplumunda göremezsiniz, tek kelimeyle nezaketsizliktir, çirkindir” dedi.

Özlem Çerçioğlu ile söyleşimizin tamamını burada dinleyebilirsiniz: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.