Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yörük Işık ile söyleşi: “Rusya uyguladığı politikalarla, pratikte bir Akdeniz devleti haline gelmiş durumda”

Son 20 günde bölgede çok önemli gelişmeler yaşandı: ABD Başkanı Donald Trump Suriye’nin kuzeydoğusundaki Amerikan askerlerini çekme karar aldı, Türkiye aynı bölgeye askeri harekât başlattı; ardından yine Türkiye ABD ve Rusya ile Suriye sahasını değiştirecek anlaşmalar imzaladı. Son olarak IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’nin ABD tarafından düzenlenen operasyonla ölümü de bu gelişmelere eklenince, Ortadoğu’da kurulmakta olan yeni statükonun kurucu aktörü olarak Rusya öne çıktı. Gelişmeleri, “Ortadoğu’da bir Rus hâkimiyeti dönemi mi başlıyor” sorusu bağlamında, Rusya siyasetini yakından izleyen uluslararası ilişkiler uzmanı Yörük Işık’la konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.