Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aslı Erdoğan Medyascope’a konuştu: “Yaşadıklarım Türkiye’deki gazetecilik düzeyi üzerine her şeyi söylüyor”

Yazar Aslı Erdoğan, İtalyan La Repubblica gazetesine verdiği röportajda kullanmadığı ifadeler gerekçe gösterilerek sosyal medyada lince uğradı, ölüm tehditleri aldı. Medyascope’a konuşan Erdoğan, yaşadıklarının Türkiye’deki bir cinnet haline işaret ettiğini söyledi. Erdoğan’la Şükran Şençekiçer konuştu.

“Bu yaşanan, Türkiye’deki gazetecilik düzeyi üzerine her şeyi söylüyor”

Aslı Erdoğan’ın La Repubblica’ya verdiği röportaj, Belçika’da yayımlanan Le Soir gazetesi tarafından Fransızcaya çevrilmiş, söyleşinin aslında olmayan “Biz Türkler okula başlar başlamaz Kürtler’den nefret etmeye şartlandırıldık” ve “HDP hariç, CHP dahil olmak üzere parlamentodaki tüm siyasi güçler terörist” cümleleri ona atfedilmişti.

İfadeler bu kez Türk medyası üzerinden sosyal medyada yayılınca, linç de başladı.

Oysa Erdoğan, böyle şeyler dememişti.

Hakkındaki haberleri gördüğünde çok şaşırdığını anlatan Erdoğan, kendisini eleştiren, tweet atan gazetecilerin hiçbirinin haberin aslına bakma ihtiyacı duymamasını anlamadığını söyledi:

“Bu sadece Türkiye’ye özgü bir fenomen değil. Hakikat ötesi çağ deniyor. Bir yalan devreye giriyor, devreye sokuluyor çoğu zaman, planlı da yapılıyor. Ve bunu politikacılar kullanıyor. Binlerce örneği var, tek kişi ben değilim. Benim durumumda asıl korkutucu olan, Türkiye’deki bir cinnet haline işaret ediyor oluşu.”

Yaşadıklarını “Bu, Türkiye’deki gazetecilik düzeyi üzerine her şeyi söylüyor” diye değerlendiren Erdoğan, röportajda asıl konuşulanları şöyle anlattı:

“Kürt sözcüğünü kullanmadım, bu hatalı bir kullanım olurdu. Çünkü Türk eğitim sistemi Kürtler’den nefret etmek üzerine kurulmuş değildir elbet. Türkiye’deki eğitim sisteminin militarist yanına işaret etmeyen, AKP dahil, kim kalmadı ki? Andımızı kaldırdılar, çok da doğru yaptılar bence. Bundan daha fazlasını söylememişim.”

Aslı Erdoğan’la söyleşimizin tamamı:

https://open.spotify.com/episode/7vL66E40ffgV7UT2SXLEVe


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.