Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

#BegümiçinAdalet: Adalet bekleyen aile organ bağışı için farkındalık yaratmak istiyor

Begüm Kartal, dört ay önce, 21 Temmuz’da İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü’nde okuyan arkadaşlarıyla birlikte evine dönmek için otobüs beklerken, kontrolünü kaybeden bir aracın durağa çarpmasıyla ağır yaralandı. Yoğun bakıma kaldırılan Begüm, tüm müdahalelere rağmen ertesi gün yaşam savaşını kaybetti. Begüm, henüz 19 yaşındaydı. Kartal ailesi, kızlarının organlarını bağışlayarak dört kişiye umut oldu.

Kazanın ardından yapılan incelemelerde, kazayı yapan şahsın, yasal sınırın üç katı alkollü olduğu ve aşırı hız yüzünden kontrolünü kaybettiği belirlendi. Begüm’ün duruşması 4 Kasım’da görülecek. Aile bunun bir trafik kazası değil trafik cinayeti olduğunun altını çiziyor.

Begüm’ün ailesi hem seslerini duyurmak hem adalet aramak hem de organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak için Twitter’da #BegümiçinAdalet adıyla bir kampanya başlattı.

Aile, başlattıkları kampanya ile kızlarının duruşmasının da görüleceği, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası‘nda farkındalık yaratmak ve organ bağışına destek sağlamak istiyor.

Mert Yılmaz, baba Haluk Kartal ile yaptığı görüşme üzerine kazanın ve #BegümiçinAdalet kampanyasının detaylarını anlattığı bir video yayınladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.