Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hasan Söylemez’in yeni filmi Tenere galasını yaptı: “Yaşanılanları dışarıdan değil içeriden görüyoruz”

Gezgin Hasan Söylemez’in Sahra Çölü’nden geçmeye çalışan göçmenleri konu aldığı filmi Tenere, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde özel gösterimle izleyicilerle buluştu. Belgesel filmde Afrika’nın zorlu şartları altında yaşayan insanların hikayesini seyirciye taşıyan yönetmen Hasan Söylemez “Birbirine en yakın ağacın 400 kilometre, en yakın su kuyusunun 200 kilometre uzakta olduğu bir yolculuğun hikayesi” dedi.

Filmin özel gösterimi geniş bir katılımla yapılırken yönetmen ve yapımcı Hasan Söylemez Medyascope’a konuştu. “Onların bu yolculukta çektiği zorluğu, mutluluğu, hüznü siz de onlarla yaşıyorsunuz” diyen Söylemez, filmde hiçbir metnin ve oyuncunun olmadığına dikkat çekti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler