Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hakkını arayan metal işçileri üç farklı yerde eylemde: 15 işçi gözaltında

Eskişehir’de Zeytinoğlu Grubu bünyesindeki Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makine’de çalışan yaklaşık 500 işçi, fabrikalarda üretimin durması ve dört aydır maaşlarını alamadıkları için eylemlerine devam ediyor. 

Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler, haklarını alabilmek için bugün üç farklı yerde eylem gerçekleştirdi.

Entil fabrikası önünde eylem yapan işçilere polis müdahalede bulundu. 15 işçi gözaltına alındı. Fabrika içinde vince çıkan işçiler eyleme devam ediyor. 

Yaklaşık 100 kadar metal işçisi de İstanbul’da bulunan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından oturma eylemine başlandı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve sendika yöneticileri  oturma eylemine destek verdi.

Eskişehir’den Ankara’ya yürüyen metal işçileri de dün Eskişehir-Ankara yolunun 30 kilometresini katetti. Geceyi Osmanlı Tesisleri’nin yanında kurdukları direniş çadırlarında geçiren işçiler sabah yeniden yürümeye başlayınca jandarma tarafından önleri kesildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.