Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fatih’te ölü bulunan dört kardeşin cenazesi Adli Tıp Kurumu’nda: “Bugüne kadar herhangi bir yakınlarına ulaşılamadı”

İstanbul Fatih’te evlerinde iki gün önce ölü bulunan dört kardeşin cenazeleri halen Bahçelievler’deki Adli Tıp Kurumu morgunda bekletiliyor. Fatih Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Kazım Akşahin sürecin takipçisi olduklarını söyledi.

Siyanür içerek intihar ettikleri öne sürülen kardeşlerin 35 yıllık aile dostu olduğunu söyleyen Serpil Alkan, cenazelerin kendisine verilmesi için dün savcılığa, bugün de Adli Tıp Kurumu’na başvuru yaptı.

Dün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na avukatı Aydın Egemen ile Alkan, en son olaydan bir hafta önce kardeşlerden Oya Yetişkin ile telefonda görüştüklerini söyleyip, “Bana, ‘Bir sen varsın dostum. Benim başıma bir şey gelirse, biliyorum sen peşimde dolaşacaksın’ dedi. Yani bana vasiyette bulundu” dedi ve şöyle devam etti:

“Bana ‘Ben ölsem bu kardeşlerim ne yapar? Ağabeyim çalışmıyor, kardeşlerim de öyle. Ben ölürsem onlar da ölecek’ demişti bir sene evvel. Yani böyle bir şey tasarlandığının jetonu sonradan düştü bana. ‘Ben ölürsem onları da öldürürüm’ demişti. ‘Günah, bunların ne günahı var? Öleceksen bunları neden götürüyorsun?’ dedim. Kızdım hatta ona, ‘Yapma öyle şeyler’ dedim. Ev sahibi çıkarmak istiyordu, kirayı artırmışlar. Bir ekmeğe bile muhtaç durumdalardı.”

Fatih Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Kazım Akşahin ise, sürecin takipçisi olduklarını belirterek, “Bugüne kadar herhangi bir yakınlarına ulaşılamadı. Bu tür sahipsiz cenazelerde 15 ila 21 gün bekleme süresi var diye bilgi verdiler. Büyükşehir Belediye Başkanlığımız’ın Mezarlıklar Müdürlüğü de bu konuda hazır, gereken çalışmaları yapacaklar. Onlar da bizden telefon bekliyor şu anda” dedi. Akşahin, Serpil Alkan’ın bugün sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu’na giderek cenazeleri almak için başvuru yaptığını ancak bir sonuç alamadığını söyledi. Akşahin’in aktardığına göre, Alkan’ın Adli Tıp’taki bekleyişi sürüyor.

Ne olmuştu?

İstanbul’un Fatih ilçesinde kapısında “Dikkat siyanür var” yazılı not olan bir evde Cüneyt (48), Oya (54), Kamuran (60) ve Yaşar (56) Yetişkin, 6 Kasım’da ölü bulunmuştu. Kardeşlerin, yoksulluk nedeniyle siyanür içerek intihar ettikleri iddia edilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.