Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’li İpekyolu Belediyesi eşbaşkanları terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı

Van Merkez İpekyolu Belediyesi’nin HDP’li eşbaşkanları Azim Yacan ile Şehzede Kurt, PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma ve terör örgütünün propagandasını yapma suçlamasıyla gözaltına alındı.

Van İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 8 Kasım Cuma günü erken saatlerde “PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” soruşturmaları kapsamında operasyon düzenledi. Operasyonda, İpekyolu Belediye Başkanı HDP’li Azim Yacan ile başkan yardımcısı ve belediye meclisi üyesi Şehzade Kurt‘un da aralarında bulunduğu şüpheliler gözaltına alındı.

Van Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle: “PKK/KCK silahlı terör örgütünün ve işbirlikçilerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yapılan çalışmalar devam etmektedir. PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma ve terör örgütünün propagandasını yapma suçundan iki şüpheliye yönelik; 08 Kasım 2019 günü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonda, İpekyolu Belediye Başkanı Azim Yacan ile meclis üyesi Şahzede Kurt isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin üst ve ikamet aramasında; çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.”

Valilikten yapılan açıklamada ise, İpekyolu ilçesinin HDP’li Belediye Başkanı Yacan ve meclis üyesi Kurt’a yönelik “PKK/KCK terör örgütüne üye olma” ve “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla operasyon gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, “Adı geçen iki şahıs da yakalanarak gözaltına alınmıştır. Operasyon kapsamında, İpekyolu Belediye Başkanlığı ve makam araçlarında da arama yapılmış, suç unsuru olabilecek materyallere el konulmuştur” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.