Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ataşehir Belediyesi’nde atılan işçilerin geri alınması için eylem: “Belediye yönetimi sendikal hakkını savunan işçileri mobbinge maruz bırakmıştır”

DİSK/Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No’lu Şubesi, CHP’li Battal İlgezdi’nin başkanlığını yürüttüğü İstanbul Ataşehir Belediyesi tarafından işten çıkarılan işçiler için, belediye binası önünde basın açıklaması düzenledi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No’lu Şubesi, Ataşehir Belediyesi tarafından işten çıkarılan işçilerin işe geri alınması talebiyle basın açıklaması düzenledi. 

Ataşehir Belediyesi önündeki basın açıklamasına HDPİstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Kamber Saygılı, Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut ve İletişim-İş Genel Başkanı Ünal Doğan ile beraber DİSK üyesi işçiler katıldı. 

Basın açıklamasını Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Sekreteri Cem Karasoy okudu. Ücretlerin eksik yatırıldığını söyleyen Karasoy, “Özellikle dış bölümde çalışan arkadaşlarımızın çalışma koşulları çok ağır durumdadır. Bu konudaki isteklerimiz yerine getirilmemiştir. Belediye yönetimi sendikal hakkını savunan işçileri mobbinge maruz bırakmıştır. Arkadaşlarımız sendikamızdan çıkarılmaya zorlanmıştır” diye konuştu.

Geçen hafta sendika uzmanı Gökhan Keskin‘in darp edildiğini idda eden Karasoy sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye, sendika yeleğini bahane ederek işçi arkadaşımızın belediyeye girmesine izin vermemiş, arkadaşımız bir odaya kapatılarak kendisine işkence edilmiştir. Bizler şube yöneticileri olarak gece gündüz işçi arkadaşımızın içinde örgütlenme çalışması yürüterek bu durumun önüne geçmek için elimizden geleni yaptık. Bu durumun kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Darp raporu alınarak suç duyurusunda bulunulmuştur. Bugün de yapılan bu mezalimi şiddetle kınadığımızı belirtmek isterim.”

Açıklamada konuşan HDP’li Züleyha Gülüm de, Ataşehir Belediyesi yöneticilerine “Siz hangi hakla imzaladığınız toplu iş sözleşmesine uyumayıp kafanıza göre takılırsınız? Siz hangi hakla işçinin maaşını taksit taksit öder, açlığa mahkum ederim dersiniz?” diye sordu. 

Ataşehir Belediyesi ise yaşanan gelişmeler ile ilgili sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu. Açıklamada,  “Belediyemizle ilgisi olmayan sendikacıya yönelik sözlü veya fiziksel şiddet sözkonusu değildir. Asılsız iddialarla ilgili görüntüler güvenlik kameralarımızın kayıtlarında mevcuttur. Sendika temsilcisinin provoke edici davranışlarına şahit olanlardan özür dileriz” denildi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.