Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanlığı, Erdoğan’ın CHP’li bir siyasetçiyle gizlice görüştüğü yönündeki iddiayı yalanladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li bir siyasetçiyle gizlice görüştüğü yönündeki iddiaları yalanladı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun imzasıyla yayınlanan açıklamada, Sözcü gazetesinden Rahmi Turan’ın iddiası için “hayal ürünü” denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Son günlerde bir köşe yazısında mesnetsiz bir şekilde ortaya atılan ve ne yazık ki medyamızda da yoğun tartışmalara neden olan ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde CHP’li bir siyasetçiyle görüştüğü ve aralarında bu kişinin CHP genel başkanı olması yönünde bir diyalog geçtiği’ iddiası tamamen gerçek dışıdır, hayal ürünüdür. Sayın Cumhurbaşkanımızın ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ne de başka bir yerde böyle bir görüşmesi olmamış, söz konusu köşe yazısında geçen böyle bir diyalog gerçekleşmemiştir. Yaklaşık 43 yıllık siyasi hayatında Sayın Cumhurbaşkanımızın herhangi bir siyasi partinin dizayn edilmesine yönelik adım atması ya da içişlerine müdahale etmesi hiçbir zaman sözkonusu olmamıştır. Bunu da en iyi hakem olan milletimiz çok iyi bilmektedir.

Terörle mücadelede böylesine kritik günler yaşanırken, diplomasi ve dış politikada elde edilen başarıların sürmesi için tüm dikkatimizi ülkemizin geleceği üzerinde toplamışken, kamuoyunu siyasi magazin haberleriyle meşgul etmenin, kendi siyasi ikbalini korumaya çalışan çevrelere fayda sağlamayacağını da belirtmek isteriz. Sözkonusu haberleri gerçek kabul edip, bunun üzerine daha fazla gerçek dışı ifadelerle siyaset iklimini zehirlemeye çalışan kimi siyasetçilerin yaptıkları açıklamaları da kaygıyla izliyor, kendi siyasi hesap ve çıkarlarını korumak namına yaptıkları bu iftira ve yalan siyasetinden vazgeçmelerini umuyoruz.”

Rahmi Turan, 20 Kasım’daki köşe yazısında “çok önemli bir isim” olarak nitelendirdiği CHP’li bir siyasetçinin, Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gizlice ziyaret ettiğini ileri sürdü. Turan’ın iddiasına göre Erdoğan bu kişiye, “Türkiye’nin güvenliği için senin CHP genel başkanı olman gerekir” dedi. Turan, siyaset gündemini sarsan bu iddiayla ilgili olarak bugün yayınladığı yeni yazısında da iddiasının arkasında durdu ve sözkonusu CHP’linin kim olduğunun Erdoğan tarafından açıklanması gerektiğini belirtti.

Turan’ın yazısının ardından CHP’den arka arkaya açıklamalar geldi. Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Erdoğan, CHP’yi dağıtmak için elinden geleni yapıyor, devletin en kilit noktasındaki isimleri devreye soktuğunu biliyorum” dedi ve ilk okuduğunda, haberin doğru olduğunu düşündüğünü anlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın programına konuk oldu.

İddianın ardından sosyal medya da karıştı, CHP’li siyasetçinin kimliği üzerine tahmin yürütüldü. İddiaya adı karıştırlan Muharrem İnce, Twitter’dan açıklama yapmak zorunda kaldı ve Rahmi Turan’dan o ismi açıklamasını istedi.

Sosyal medyada adı geçen diğer isimlerden bazılarıysa CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP’den ihraç edilen Ardahan Bağımsız Milletvekili Öztürk Yılmaz, artık CHP üyesi olmayan Mustafa Sarıgül ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.