Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fatih Pınar ile “Kaza Değil Cinayet” belgeseli üzerine söyleşi: “Yargının ve iktidarın iş cinayetleri konusunda hiçbir önlemi, gayreti söz konusu değil”

Fatih Pınar, 2008 yılından bu yana iş cinayetlerinde yakınlarını kaybeden Adalet Arayan İşçi Aileleri’nin mücadelesini anlatan “Kaza Değil Cinayet” adlı bir belgesel çekti.

Belgeseli çekerken de kurgularken de yas tutan insanların hikayesini anlattığını söyleyen Pınar, “Umarım azalarak devam eder ve hiç iş cinayeti olmaz. Ama şu anki yargının ve iktidarın bu konuda hiçbir önlemi, gayreti söz konusu değil maalesef” dedi.

Adalet Arayan İşçi Aileleri, 2012 yılından bu yana ölümlü iş kazalarında kaybettikleri yakınlarının faillerinin cezalandırılmasını istiyor. Adalet Arayan İşçi Aileleri, sekiz yıldır “Artık iş cinayetleri olmasın” diyerek mahkemeleri de birlikte takip ediyor, her yıl “İş Cinayetleri Almanağı” yayınlıyor.

Aileler bu mücadelelerini belgeselle de anlatmak istedi. Fatih Pınar‘ın Adalet Arayan İşçi Aileleri’nin yaptıkları anmalarda ve açıklamalarda, iş cinayeti davalarında çektiği görüntüler Burcu Kolbay ile yaptıkları kurgu ile “Kaza Değil Cinayet” adlı belgesele dönüştü.

Belgesel, Adalet Arayan İşçi Aileleri’nin Şişli Belediyesi Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde düzenlediği etkinlikle Türkiye’de ilk kez gösterime girdi. Belgesel daha önce, Norveç’te uluslararası bir etkinlikte gösterime sunulmuştu.

Biz de Medyascope olarak, belgeseli ve ailelerin süren mücadelelerini yönetmen Fatih Pınar, Adalet Arayana Destek Grubu avukatlarından Murat Deha Boduroğlu, Adalet Arayana Destek Grubu gönüllülerinden Eylem Can ve iş cinayetinde oğlunu kaybeden Erdinç Eroğlu ile söyleşi gerçekleştirdik. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.