Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadın işçiye saldıran patron yayınladığı açık mektupla kamuoyundan özür diledi ve işçinin kıdem tazminatını ödedi

İstanbul Esenyurt’ta faaliyet gösteren Cihan Tekstil’in sahibi Şükrü Ünre, ihbar ve kıdem tazminatını ödemeden işten çıkardığı ve hakkını istediği için yaptığı basın açıklaması sırasında darp ettiği Meya Kara ve kamuoyundan özür dileyerek Kaya’nın tazminatını ödedi. 

Esenyurt’ta bulunan Cihan Tekstil’de çalışan Meya Kara, 28 Ekim’de ihbar ve iki buçuk yıllık kıdem tazminatı ödenmeden işten çıkarılmıştı. 

Tazminat ve ödenmeyen ücretlerinin ödenmesi için, çıkarıldığı işyeri önünde Emeğin Gücü Derneği ile birlikte basın açıklaması yapmak isteyen Kara, işveren Şükrü Ünre tarafından uğradığı saldırıda yaralanmıştı.

Cihan Tekstil’in patronu Şükrü Ünre, ıslak imzasıyla yayınladığı mektup ile Kara’dan, emekçilerden, kadınlardan ve kamuoyundan özür diledi.

Kara’nın haklarının ödenmesine dair protokol imzalayan Ünre, Kara’nın kıdem ve ihbar tazminatları ile ücret alacağını ödedi.

Emeğin Gücü Derneği de sosyal medyadan, “Meya Kara’nın kıdem ve ihbar tazminatları, ücret alacağı ödenmiştir. Kadın işçi kardeşimiz Meya Kara’nın İş Kanunu çerçevesinde hakları alınmıştır. Darp nedeniyle şikayetimiz, adli mercilere gönderilmiştir. Kıdem, ihbar ve ücret anlamında ek bir eylemimiz olmayacaktır” açıklamasını yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.