Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kaftancıoğlu’ndan Beştepe’ye çıkan CHP’li açıklaması: “Siyasi bir olaydan ziyade bir gazetecilik ayıbıdır”

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında CHP İstanbul İl Kadın Örgütleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) basın açıklaması yaptı. CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ağırman, kadına yönelik şiddetin sistematik bir hal aldığını belirtirken Kaftancıoğlu, “Beştepe’ye çıkan CHP’li” tartışmasının kadınların gündeminde olmadığını vurgulayarak “Bu siyasi bir olaydan ziyade, bir gazetecilik ayıbıdır” dedi.

CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ağırman, İBB kürsüsünden yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Ülkemizde kadına yönelik fiziksel ve psikolojik şiddetin sistematik bir hal aldığı zamanlardan geçiyoruz. Şiddete gerek siyasi iktidar, gerek medya eliyle zemin hazırlandığına üzülerek tanık oluyoruz. Ekim ayında Türkiye’de 36 kadın öldürüldü. Kadınlar öldürülen, katledilen insanlar listesinde istatistiki bir sayı değildir. Bu böyle olmayacak, böyle sürüp gitmeyecek. Erkeklere kadınlar üzerinde tahakküm kurmayı bir hak gibi gösteren erkek egemen zihniyet, kadın cinayetlerinin suç ortağıdır. Kadınlar evde, işyerinde, okulda ve sokakta şiddete uğruyor. Türkiye’de kadın işsizler rekor üstüne rekor kırıyor. Resmi rakamlara göre kentlerde yaşayan her 100 kadından 41’i işsiz. Ekonomik olarak hiçbir güvencesi olmayan kadınlar şiddetin her türlüsüne maruz kalıyor. Tüm belediyelerde kadın masası kurulmasını ve etkin bir şekilde çalışmasını talep ediyoruz. Bizler belediyelerimizden kadın ve çocuk sığınma evleri için gereken adımların atılmasını bekliyoruz. Yaşasın kadın dayanışması, yaşasın kadın dostu kent.”

“Taksim yasağı kabul edilemez”

Beyoğlu Kaymakamlığı’nın Taksim’de yapılması planlanan Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinliğini yasaklamasını eleştiren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise “Kadına yönelik böyle yasaklarla yeni bir şiddet uygulanmaya kalkışılıyor. Kadınların haklarının uygulanmasının önüne yasaklarla geçilmesinin engellenemeyeceğini erkek egemen iktidar görmelidir. Hiçbir şekilde kabul edilemez. Taksim’de yapılan bütün bu yasaklara dönük baskı tutumundan iktidar vazgeçmek durumundadır” diye konuştu.

Beştepe’ye çıkan CHP’li tartışması

Kaftancıoğlu, Beştepe’ye çıkan CHP’li tartışmasıyla ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı: “Biz kadınların gündeminde bile değil. Bizim bildiğimiz, ilgilendiğimiz ve yapmak istediğimiz tek şey yerel seçimlerle birlikte gelen vatandaşın bize ilgisini, CHP’ye alakasını nasıl daha fazla yayabiliriz, toplumsallaştırabiliriz ve başarılarımızı vatandaşla nasıl buluşturabiliriz noktasında. Özellikle kadınların hiç gündeminde olmadığını söyleyeyim. İlgilenmiyoruz işimize bakıyoruz.”

CHP İstanbul İl Başkanı olarak işiyle ilgilendiğini dile getiren Kaftancıoğlu, “Ama size şunu söyleyeyim bu haberle ilgili siyasetçilerden daha çok siz gazetecilerin bunun üzerine düşünmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu siyasi bir olaydan ziyade bence bir gazetecilik ayıbıdır. Özellikle havuz medyasındaki gazetecilerin, siyaseti ya da CHP’yi tartışmak için fırsat bulmaları yerine, bu gazetecilik nasıl oldu da bu hale geldi, nasıl oldu da gazetecilik üzerinden tetikçilik yapılırmış sorusu sormasını ve tartışmasını isterim” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.