Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aylardır maaşlarını alamayan Doğa Koleji öğretmenleri iş bırakma çağrısı yaptı: “Haklarımızı verin”

2018 yılının ortasından bu yana düzensiz şekilde maaş alan Doğa Koleji öğretmenleri, bu yıl da düzensiz ödenen maaşlardan dolayı tepkili. Yaklaşık üç aydır maaşlarını alamayan öğretmenler sosyal medya aracılığıyla, bu durumdan şikayetçi olan Doğa Koleji’nin diğer öğretmenlerine bugün (4 Aralık) derslere girmeme çağrısında bulundu. 

İş bırakma çağrıları üzerine açıklama yapan Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, “Kurumumuzun bu sancılı süreçten çıkması adına yapılan görüşmelerde sona gelinmiştir. Kısa süre içerisinde bu görüşmelerden sonuç alınacak ve resmi açıklama yapılacaktır” dedi. 

Veliler öğretmenlerin yanında: “Bu zamana kadar eğitimlerinden memnunduk, haklarını almaları için de yanlarındayız”

Velilerden de duruma tepki gösterenler oldu. Doğa Koleji’nin köklü bir okul olduğunu söyleyen veliler, “Bizim verdiğimiz paralar öğretmene gitmiyorsa nereye gidiyor?” diyerek yönetim kuruluna çağrıda bulundu. 

Doğa Koleji’nin Avcılar şubesinden ismini açıklamak istemeyen bir veli, Medyascope’a şöyle konuştu: “Doğa Koleji köklü bir okul. Eğitiminden bu zamana kadar memnunduk fakat öğretmenlerimizin sıkıntıda olduğunu daha yeni öğrendik. Öğretmenlerimizin böyle bir sıkıntıya düşmesi ve verdikleri kararı tabii ki destekliyoruz. Çocuğumun okulunda şu an eğitim yok, öğretmenler boykotta, çocuğumu okuldan almaya gidiyorum.”

Doğa Koleji’nin Avcılar şubesi dışında Topkapı şubesinde de derslerin işlenmediği, öğrenci ve velilerin öğretmenlere destek verdiği öğrenildi.

Öğretmenler ayrıca, bugün (4 Aralık) saat 15.00’te Doğa Koleji Genel Merkezi önünde bir eylem gerçekleştirecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler