Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ceren Özdemir’in öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan şüpheli, bir polisi bıçakla yaraladı

Ordu’da yaşayan üniversite öğrencisi Ceren Özdemir (20), evinin girişinde, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından katledildi. Özdemir’i öldürdüğü şüphesiyle aranan şahıs, polisin operasyonuyla yakalandı. Saklandığı evde gözaltına alınırken kendisini yakalamaya çalışan bir polisi de bıçakla yaralayan şüpheli etkisiz hale getirildi.

Olay dün (3 Aralık) saat 19.30 civarında Ordu’nun Altınordu İlçesi, Zaferi Milli Mahallesi’nde meydan geldi. Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi olan Ceren Özdemir, evine girmek üzereyken kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce bıçaklı saldırıya uğradı. Özdemir, vücuduna aldığı ağır darbelerle yere yığıldı. Saldırgan veya saldırganlar ise olay yerinden kaçtı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polisler ve sağlık ekipleri geldi. Özdemir, ilk müdahale yapıldıktan sonra Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı ancak doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Hastanenin başhekimi Doç. Dr. Hakan Timur, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Göğsünde ve karnında kesici ve delici alet yaralanması vardı. Acil serviste gerekli müdahaleyi yaptık. Ameliyathaneye alındı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kızımızı kurtaramadık. Üzgünüz!”

Polis, olayla ilgili soruşturması sırasında eve yemek getiren bir kurye gözaltına alımıştı. Kuryenin daha önce Ceren Özdemir’e arkadaşlık teklifi ettiği, ret yanıtı alınca da rahatsız ettiği öğrenilmiş ancak cinayetle ilgisi bulunmayınca serbest bırakılmıştı.

Ceren Özdemir’i öldürdüğü şüphesiyle aranan başka bir şahıs ise, polisin operasyonuyla yakalandı. Saklandığı evde gözaltına alınırken kendisini yakalamaya çalışan bir polisi de bıçakla yaralayan şüpheli etkisiz hale getirildi.

Şüphelinin saldırısı sonucu ağır yaralanan polis memuru ise kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Öte yandan Ceren Özdemir’in ablası Gizem Özdemir’in polise şu ifadeyi verdiği öğrenildi: “Kardeşim beni telefonla arayarak binanın giriş kapısının anahtarını istedi. Anahtarı atmak için pencereye çıktığımda binanın önünde 40 yaşlarında siyah giyimli bir şahsın olduğunu gördüm. Ceren gelince anahtarı attım. İçeri girene kadar pencerede bekledim. Sonra içeri girdim. Akabinde çığlıklar duydum, aşağı indiğimde, binanın giriş katında kardeşimi kanlar içinde buldum.”

Ceren Özdemir için okulunda tören düzenlendi

Olay sonrasında hastaneye gelen Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ceren Özdemir’in katledilmesiyle ilgili şunları söyledi: “Devletimiz, yetkililerimiz bu katili, haini, caniyi inşallah en kısa sürede bulacak ve Türk adaletinin, Türk hukukunun önüne inşallah çıkaracaklar. Bundan hiç şüphem yok. Türk adaleti inşallah ona hak ettiği gerekli işlemi yapacaktır.”

Ceren Özdemir için, öğrencisi olduğu Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde tören düzenlendi. Özdemir’in cenazesi bugün Ordu’nun Ulubey ilçesindeki köyünde toprağa verilecek. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.