Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demokrasi İçin Birlik Platformu: “Bütçede yaşam koşullarının iyileştirilmesi gözetilmiyor”

Demokrasi İçin Birlik Platformu (DİP), TBMM’nin 2020 bütçe görüşmelerine dair görüş ve önerilerini düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. 

TMMOB Makina Mühendisleri Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik’in de aralarında olduğu çok sayıda kurum temsilcisi katıldı.  

Toplantıda DİP adına açıklamayı Ayşegül Devecioğlu okudu. Halkın denetleyemediği bir bütçe ile karşı karşıya kaldığını söyleyen Devecioğlu, “Toplumun büyük çoğunluğunun açlık ve yoksulluk sınırında yaşamını sürdürdüğü bu günlerde Meclis komisyonlarından geçen 2020 yılı bütçesinde, üretken bir ekonomiden, işsizliğin giderilmesinden, yoksulluğun önlenmesinden, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayacak önlemlerden eser yok. Enflasyon ve ekonomik krizin getirdiği hayat pahalılığı, yaşam koşullarının iyileştirilmesini sağlayacak ücret artışı da gözetilmiyor ” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.