Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

KESK, “Halk için bütçe” talebiyle 8 Aralık’ta, Bakırköy’de miting yapacak

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, 8 Aralık’ta Bakırköy’de düzenleyecekleri mitinge ilişkin Taksim’de, Makine Mühendisleri Odası Lokali’nde basın toplantısı düzenledi. KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, “Bütçeler oluşturulurken kamu yararı esas alınmıyor” dedi. 

Asgari ücret görüşmelerine değinen Bozgeyik, “10 milyondan fazla insan asgari ücretle geçiniyor. Asgari ücretin tespit edilme süreçlerinde sadece Türk-İş’in değil, diğer sendikaların da bu sürece dahil edilmesi gerekiyor. Bu yıl, yoksulluk sınırı üzerinden bir ücret yapılandırılması gerekiyor” diye konuştu.

KESK İstanbul Şubeler Platformu, 2020 bütçesine ilişkin taleplerini dile getirmek için, 8 Aralık’ta Bakırköy’de gerçekleştirilecek mitinge katılım çağrısı yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.