Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tan Matbaası yıkımının yıldönümünde, Türkiye’nin ilk profesyonel kadın gazetecisi Sabiha Sertel’i anmak – Nur Deriş ile söyleşi

Bu yayında Türkiye Cumhuriyeti’nde gazeteciliği meslek olarak benimsemiş ilk kadın olan Sabiha Sertel’i hatırladık. Eşi Zekeriya Sertel ile birlikte çıkardıkları gazete ve dergilerde, yeni cumhuriyetin demokratik reformlarının gerçekleşmesi, basın özgürlüğü, kadın hakları, sınıf bilincinin oluşması ve toplumun her kesiminin bilinçlenmesi için çetin bir mücadele yürüten Sabiha Sertel’i, “Roman Gibi” adlı otobiyografik çalışmasının genişletilmiş İngilizce baskısının editörlerinden ve Sabiha Sertel’in abisinin torunu Nur Deriş ile konuştuk. Bu yayın için 4 Aralık tarihini özellikle seçtik. Çünkü hem basın tarihimizde hem siyasi tarihimizde hem de bizzat Sabiha Sertel’in kişisel tarihinde çok önemli bir olayın, Tan Matbaası yıkımının 74. yıldönümü, 4 Aralık 2019. Bu saldırının ardından hayatları giderek zorlaşan Serteller, 1950’de Türkiye’yi terk etmek zorunda kalmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.