Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doğa Koleji öğretmen ve velileri bugün de direnişteydi: “Artık yeter, öğretmenlerin parasını ödeyin!”

2018’in Mart ayından bu yana maaşlarını düzensiz olarak alan Doğa Koleji çalışanı öğretmenlerin, Ağustos-Eylül ayından bu yana maaş almadıklarını açıklamalarının ardından tepkiler giderek büyüyor. Dün İstanbul’da Avcılar ve Topkapı şubeleri başta olmak üzere pek çok şubede ders işlenmezken, veliler de öğretmenlerin yanlarında olduklarını göstermek için Ataşehir’deki Doğa Koleji Genel Müdürlüğü’nün önünde toplandı.

Genel müdürlükte bir görüşme gerçekleştiren veliler, “Hiçbir sonuç çıkmadı, sorunun ne zaman çözüleceğine dair net bir şey söylemiyorlar” diye konuştu. Görüşmenin en çarpıcı yanıysa, genel müdürlüğün velilere “Derse girmeyen öğretmenler için tutanak tutun” demesi oldu. 

4 Aralık’taki görüşmenin sonuç vermemesi üzerine veliler yine sosyal medya üzerinden haberleşerek bugün (5 Aralık) de genel müdürlüğün önünde buluştu. 10.30’da toplanmaya başlayan velilerin İstanbul’un çeşitli semtlerinden geldiği öğrenildi. Genel müdürlük önünde alkış ve ıslıklarıyla yetkililerin halihazırdaki soruna dair açıklama yapmasını isteyen veliler, “Biz buraya parayı, patronlar kazansın diye değil, çocuğumuz iyi eğitim alsın diye veriyoruz” dedi. 

Doğa Koleji velileri: “Sorunu şeffaf şekilde çözmek yerine bizleri oyalıyorlar”

Veliler ardından saat 11.00’de basın açıklaması okudu. Basın açıklamasında, “Sorunu şeffaf bir şekilde çözmek yerine bizleri oyalayan genel müdürlüğü göreve çağırıyoruz. Bu olayda mağdur öğretmenlerin yanındayız, onları sonuna kadar destekliyoruz” denildi.

Ardından okul personeli tarafından basın mensuplarına “Genel müdürlüğün açıklaması” olduğu belirtilen bir açıklama dağıtıldı. Ancak dağıtılan açıklama Genel Müdür Ali Rıza Lüle’nin üç gün önce yayınladığı açıklamayla aynıydı. 

Cevap gelmedi, veliler turnikelerden atlayarak içeri girdi!

Velilerin bekleyişi sürerken genel müdürlükten “Avukat olan velilelerle görüşeceğiz” cevabı gelince avukat olan veliler içeri girdi ancak bu görüşmeden de net bir cevap gelmemesi üzerine veliler, okul kapısındaki turnikelerden atlayarak genel müdürlük binasına girdi.

Eylem bina içinde de devam etti

Velilerin müdürlük binasına girmesinin ardından “Veliler burada, yönetim nerede?” sloganı tüm okulu sardı. Genel müdürlük 20-30 kişilik bir ekiple yeniden görüşme yapacağını duyurdu.

Doğa Koleji Genel Müdürlüğü: “Mağduriyet önümüzdeki hafta içi giderilecek”

Son veli grubunun görüşmesinin ardından, veliler tarafından yapılan açıklamada müdürlüğün, “2-3 gün içinde satış işlemleri tamamlanacak, tüm mağduriyetler giderilecek” dediği öğrenildi. Doğa Koleji’ni satın alacak olan şirketin borsada işlem gördüğünü ve gerçekleşen eylemlerin düşüş yaratabileceğini belirten müdürlük, şirketin adının gizli kalması gerektiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler