Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Maaşlarını alamayan Gentes işçileri Cezayir Konsolosluğu önünde eylemdeydi

Gentes Şirketler Grubu’nun Cezayir’deki otel projesinde çalışan ve aylardır ücretleri ödenmeyen İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) üyesi işçiler, bugün Cezayir’in İstanbul Konsolosluğu önünde basın açıklaması yaptı. 

Konsolosluk önünde bir araya gelen işçiler “Gentes ücretlerimizi gasp ediyor” pankartını açtı. İşçiler adına basın açıklamasını Gentes işçisi Murat Furtuna okudu. 

Birikmiş ücretlerinin ödeneceği sözü verilmesi üzerine altı ay önce Cezayir’den Türkiye’ye geldiklerini söyleyen Furtuna, “Gentes Şirketler Grubu geçen altı aylık sürede her defasında alacaklarımızın ödeneceği sözünü vererek aylarca bizleri oyaladı ve içeride kalan maaşlarımızı ödemedi. Memleketimizi ve ailemizi geride bırakmak zorunda kalan insanlık dışı koşullarda ekmek parası kazanmak için çalışan biz işçiler, patronlar tarafından sömürünün esiri haline getiriliyoruz” dedi.

Cezayir Turizm Bakanlığı’nın hastane şantiyesinde Gentes Şirketler Grubu bünyesinde çalıştıklarını söyleyen Furtuna, “Biz işçiler köleliğe, yoksulluğa mahkûm olmayacağız. Hakkımız olanı istiyoruz. Hakkımızı almak için günlerdir şirketin genel merkezi önünde direniyoruz. Bugün de Cezayir Konsolosluğu’nun önüne gelerek Cezayir devletine çağrı yapıyoruz. Cezayir topraklarında emeğimizi, alın terimizi döktük, ücretlerimizin gasp edilmesinde Cezayir devletinin de sorumluluğu vardır” diye konuştu.

Açıklama sonrası konuşma yapan İYİ-SEN Genel Başkanı Ali Öztutan da Kayseri, Hatay, Bursa ve Niğde’de yapacakları basın açıklamaları ile eylemlerine devam edeceklerini söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.