Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Erdoğan’ın AK Partisi zorda – Davutoğlu-Babacan etkisi”

Gazeteci Murat Yetkin bugün kişisel blogunda yayımladığı yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Aralık’ta İstanbul’da yaptığı konuşmada, eski yol arkadaşları Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’a “Halkbank’ı dolandırmaya çalışmaya” varana dek sert sözlerle yüklenmesine değindi. 

“Erdoğan bu çıkışı neden yaptı, neden şimdi yaptı, neden bu konuyla yaptı? Davutoğlu ve Babacan’a dürüstlük/yolsuzluk ikilemiyle yüklenmesi doğru bir strateji miydi?” diye soran Yetkin yazısına şöyle devam etti:

“Durun, siz kardeşsiniz” demeyi göze alabilecek bir aksakallının ortaya çıkması kolay değil. Diyebilecek olanların çoğu artık Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulunda; Bülent Arınç sesini yükselttiğinde neler olduğu görüldü.
Yani bu tartışma sayesinde üzeri hep kapatılan, nelerin olduğu hep halının altına süpürülen bir döneme dair epey gelişme açığa çıkabilir.
Tıpkı yerel seçimlerde kendisi iktidarda olduğu halde negatif kampanya yürütmesinin ters tepmiş olması gibi, Erdoğan’ın Davutoğlu ve Babacan gerçeğini kabul etmeye yolsuzluk söyleminden başlamış olması da ters tepebilir.

Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.