Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’li Yıldırım Kaya: “Doğa Koleji’ni işleten firma kârını inşaat sektörüne yatırdı. İnşaat sektörü çökünce Doğa Koleji de çöktü”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile birlikte, Doğa Koleji Ankara Eryaman Kampüsü önünde bir basın açıklaması yaptı.

Doğa Koleji, bir süredir içinde bulunduğu mali krizden dolayı öğretmenlere ve personele maaş veremiyor, bu yüzden eğitim aksıyor, bazı okullarda elektrik, doğalgaz kesintisi yaşanıyor.

Doğa Koleji’nde maaşları ödenmeyen öğretmenlerin eylemleri, velilerin de desteğiyle sürerken, dün akşam Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın‘dan açıklama geldi. Kalın, Milli Eğitim Bakanlığı’nın konuyla alakalı hazırlığı olduğunu söyledi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Doğa Koleji’nde yaşananları Medyascope‘a değerlendirdi. 

Velilerin okula borcunun bulunmadığını hatta bir yıllık ücretlerini peşin ödediğini söyleyen Kaya,  “Doğa Koleji 82 bin öğrencisi, 13 bin 500 çalışanıyla sokağa bırakıldı” dedi. 

Doğa Koleji’ni işleten firmanın, eğitim alanından ettiği kârı inşaata yatırdığının altını çizen Kaya, “İnşaat sektörü çöktüğü için Doğa Koleji çöküyor” diye konuştu.

Yedi ay önce konuyla ilgili soru önergesi verdiklerini belirten Kaya şöyle devam etti: “Bakanlıklar yaşananları sadece izledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu paraları toplayan kurumun nerelere harcama yaptığını denetlemesi gerekirken denetlememiştir.”

Beş aydır öğretmenlerin ücret alamadığını ve bu sabah Ankara Eryaman Kampüsü’nün elektriklerinin kesildiğini, öğrencilerin jeneratör yardımıyla ders yapabildiklerini belirten Kaya, “Eğer bir şirket kurtarılacaksa yandaş şirketi değil, 82 bin öğrencinin olduğu şirketi kurtarmalı. Şirketin mallarına el koyulmalı. ‘İnşaatları yaptım, satamıyorum’ diyor. Bu, devleti ilgilendirmez. Öğrenci velilerinin borcu yoksa, aldığı paraları buraya yatırmalıydı” dedi.

Kaya sürecin takipçisi olacaklarını da söyledi.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.