Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avustralya’da 12 yaşındaki çocuk, köpeğiyle birlikte abisinin kamyonetini kullanarak yangından kaçtı

Orman yangınlarının bir aydan uzun süredir durdurulamadığı Avustralya’da, evde yalnız olan 12 yaşındaki bir çocuk, alevler eve ulaşınca abisinin kamyonetini kullanarak yangından kurtulmayı başardı.

12 yaşındaki Lucas Sturrock‘un babası, abisiyle birlikte pazar günü Avustralya’nın batısında çıkan yangına müdahale etmek için çiftlik evlerinden ayrıldı. Lucas evde yalnızken yangın çiftlik evlerinin bulunduğu yere kadar ulaştı.

Polisin aktardığına göre, babasının tespit ettiği buluşma noktasına gitmeye çalışan Lucas, yangının çok hızlı ilerlediğini fark etti ve köpeği ile birlikte abisinin kamyonetini kullanarak alevlerden kaçtı.

Acil servis çalışanları, Lucas ve köpeğini yol kenarında kamyonetin içinde, herhangi bir yara almamış halde buldu. İtfaiye ekibinden Craig Spencer yaptığı açıklamada, “Çok korkmuştu. Tipik bir çiftlik çocuğu, oldukça zekiydi. Sanırım biraz panikledi. Onu bulduğumuzda kamyoneti yolun kenarına çekmişti ve nereye gideceğini bilmiyordu” dedi.

Lucas’ın babası Ivan Sturrock, Lucas’ın henüz yedi yaşındayken araba kullanmayı öğrendiğini belirtti. Babası, Lucas’a tam da bu tarz olayların olabileceğini düşünerek araba kullanmayı öğrettiklerini ve oğlunun tam da onların öğrettikleri talimatlara uyarak yangından kurtulmayı başardığı için kendisiyle gurur duyduklarını söyledi.

12 yaşındaki Lucas, Avustralya’da ulusal bir sorun haline gelen yıkıcı, kontrol edilemeyen yangın krizi yüzünden evini terk etmek zorunda kalan binlerce Avustralyalı’dan biri. Avustralyalı yetkililer bu dönemlerde özellikle kırsal alanlarda oluşan ve kontrolü zor çok sayıda kıvılcımı kontrol altına almaya çabalıyor.

Bu yangınlarda şu ana kadar altı kişi hayatını kaybetti, 680’den fazla ev tahrip oldu ve yaklaşık 1,2 milyon hektar orman yandı. Durumun bu hafta daha da kötüye gideceği tahmin ediliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.